Ve spolupráci s našimi členy Centrum HiLASE a ELI Beamlines proběhl ve dnech 5.-6. června v Dolních Břežanech již tradiční workshop Laser Innovative Technologies.

Na programu workshopu bylo množství velmi zajímavých prezentací nejen od členů Českého optického klastru, ale také například vyhlášení LIDT Challenge nebo komentované prohlídky Centra HiLASE a ELI Beamlines.

Bližší informace o workshopu naleznete zde: Laser Innovative Technologies | Workshop Českého optického klastru v Dolních Břežanech – HiLASE.

 Předsedkyně výkonné rady Českého optického klastru Ing. Silvie Skyvová zhodnotila workshop a připojila i poděkování členům klastru za pomoc při zajištění celé akce: „Laserové aplikace a technologie jsou důležitým pilířem Českého optického klastru a mezinárodní workshop Laser innovative technologies potvrdil, že v oblasti inovací patří naši členové do světové špičky. Přirozená oborová synergie a podpora spoluprací jsou klíčové aktivity optického klastru. Sdílení zkušeností a navazování mezinárodních spoluprací bylo také cílem tohoto workshopu, kde jsme měli možnost se seznámit s litevským laserovým ekosystémem a jeho zástupci. Český optický klastr také nedávno podepsal memorandum o spolupráci s Photonhub a stali jsme se také členy této platformy. Photonhub je evropská optická platforma se sídlem v Bruselu a věřím, že tak budeme našim členům schopni ještě lépe a efektivněji pomoci v navázání nových spoluprací. Poděkování míří i na naše členy ELI Beamlines a Hilase, kteří nám pomohli s organizací setkání a mohli jsme využít jejich moderní zázemí.“

Prezentace z workshopu naleznete zde: Prezentace

Fotografie z workshopu naleznete zde: Fotografie z workshopu